Home

Projecten

 

De ateliers, werkplaatsen en studio’s zijn de basis van de creatieve bedrijvigheid. De werkplekken in onze panden voorzien niet in een ‘gewoon’ gebruik door individuen, maar er wordt naar een wisselwerking gestreefd door inspirerende werkvloeren voor zowel zelfstandigen, als groepen te creëren. Ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik (projecten, expositie, workshops). De panden functioneren als portaal voor lokale, regionale, nationale en internationale netwerken en samenwerkingsprojecten. Met als gevolg het revitaliseren van leegstaande gebouwen, terreinen en buurten.

 

Stichting inTransistor

Stichting inTransistor is opgericht als zusterstichting van de stichting Magdalena om aan de stijgende vraag van creatieve bedrijven in de regio te voldoen. Richt stichting Magdalena zich in de eerste plaats op relatief goedkope, tijdelijke ruimtes voor de gehele kunstsector, inTransistor specialiseert zich in langlopende huurovereenkomsten voor creatieve bedrijvigheid, waarvoor een solide basis met voldoende tijd voor ontwikkeling en uitbreiding essentiële voorwaarden zijn. Daarmee biedt inTransistor een nieuw laboratorium waar creatieve ondernemers kunnen experimenteren, zonder onmiddellijk aan torenhoge kosten en risico’s gebonden te zijn. 

 

PostAteliers

Het voormalig hoofdpostkantoor in het centrum van Hilversum. De sorteerhallen en kantoren zijn in gebruik als studio’s, ateliers en werkplaatsen. De centrale hal (met een monumentale wandschildering ontworpen door Leo Gestel , 1941) wordt gebruikt als tentoonstellings-, repetitie- en uitvoeringsruimte. Op deze locatie worden regelmatig exposities en MASTER-afstudeerprojecten van HKU studenten gerealiseerd.

Ellen v.d. Meulen
 
Rachel Dubbe
Narouz Moltzer
Raphaël Hermans
Rob Schultheiss
Elganan Jelsma
Dewi Vingerling
Marleen Leysen
Eva Kasbergen
Eric van der Vegt
Ana Oosting
Mobilab
Hans van Kalken
Arnoud Kretzer
 
 
Organisatie Pak Aan

 

GATE 51 (sinds 2002)

 

Naar drie jaar renovatie en verbouwing is in deze voormalige militaire barak aan de rand van vliegveld Hilversum een kunstcentrum ontstaan met een bijzonder fraaie expositie- en projectruimte van 110m2. Met op de achtergrond de dynamiek van het vliegveld, werken hier op dit moment zes ervaren kunstenaars, vormgevers en designers. Het expositiecentrum mag zich over een stijgende landelijke bekendheid verheugen en wordt ondersteund door een uitgebreid netwerk van professionals.

Sacha Wendt
Chiel Kuijl
Susan van Blanken
Johan Kersten
Inger Vonkeman
Hanke Wiegand
Romanina Mandricardo
Mixed4design
 

 

Noorderweg 96

 

Broedplaats voor nieuwe media in het voormalig Ahrend-Globe-gebouw.
Team Reptile
Stolen Couch Games
Dennis Braunsdorf
Roger Reuver
Michiel Braas
Anja Wilbrink
Laila van Laar

 

Het Groene Huis

Vier ervaren kunstenaars gezamenlijk.

Nicolaas de Schrijver S.A.M.
Marijke Geeve
Maud Berger
Hannelore Houdijk

Actueel

’s Middags in Miami, ’s avonds in Canada en de volgende dag honderden gillende Koreaanse meisjes achter zich aan in Seoel. Een doorsnee etmaal in het leven van Joep en Rinze, ofwel het succesvolle jonge dj/producer en componisten-duo Sick Individuals dat met een ijzersterk Dutch brand overal aan de internationale dance-weg timmert. In 2010 meldden zij zich bij ons als zojuist afgestudeerde studenten. Wij gaven hen tijd en ruimte om in alle rust hun bedrijf op te bouwen en hun kenmerkende sound te ontwikkelen. Nu staan ze sterk als onafhankelijk merk.

 

Begin 2014 klopte de jonge, eigenzinnige regisseur Ruwan Heggelman bij ons aan. Nog voor zijn afstuderen wilde hij al een ambitieuze korte speelfilm draaien. Een waar spektakel. De docenten op zijn academie zagen er geen brood in en wilden geen medewerking verlenen. Maar toch zette hij door. Een paar Nederlandse topacteurs, rapper Brainpower, een productieteam en zelfs een professioneel stuntteam had hij al geregeld, alleen had hij nog geen geschikte locatie gevonden. En ook geen geld trouwens, hij had nauwelijks budget en iedereen deed pro deo mee. We hebben hem het gebruik van ons voormalige bastion 12tot24 toegezegd, het enorme voormalig belastingkantoor aan het Stationsplein, en hier hebben hij en zijn zeer kundige jonge dynamische team na maandenlange voorbereiding in slechts enkele slopende, slapeloze weken zijn film gedraaid. En het resultaat is fantastisch. Beste Vrienden, de eerste zombie buddy movie in Nederland. Later dit jaar wordt hij op televisie vertoond. En begin april zal hij ook in de Verenigde Staten in première gaan op het Garden State Film Festival voor onafhankelijke film.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Heb je een vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

info@stichtingmagdalena.nl

Kerkbrink 16
1211 BX Hilversum