YoungBloodHKU

EXTRA te zien/te horen

Documentaire SANTA FRAUDE
Tekeningen Marleen Leysen
Optreden" Il Fau Mangert" electro-acoustic trio, Patrick Bossink, Aleksandra Popovska & Sjoerd Leijten

 

Adres: Kerkbrink 6 (voormalig hoofdpostkantoor) , Hilversum. nl

>>>kom op de fiets<<<>>>loopafstand Hilversum CS<<<>>>kom op de fiets<<<>>>loopafstand Hilversum CS<<<

 

 

SMAAK & YOUNGBLOOD

Installatiekunst op het postkantoor

Op vrijdag 10 december zal de HKU in samenwerking met stichting Magdalena in het oude postkantoor te Hilversum een expositie openen. Tweedejaars Digital Media- en Digital Videodesigners zullen er zeven interactieve video-installaties presenteren. Als bezoeker wordt je nauw betrokken bij deze installaties, waarvan je soms zelfs deel zult uitmaken. Ontdek samen met de studenten wat creativiteit is en krijg inzicht in hun ontwikkeling als kunstenaar.

Kom spelen in een speeltuin van techniek waarin de grenzen van nieuwe media worden getart!

De expositie zal op vrijdag 10 december om 19.30 uur worden geopend
Verdere openingstijden: woensdag 15, donderdag 16 december 19.30 – 22.30 uur

Bijzonder programma: vertoning van de documentaire Santa Fraude van Alexander Rojas P. and Pablo Cárdenas P.

Alexander Rojas P. en Pablo Cárdenes P. (Costa Rica) wijden zich al sinds jaar en dag aan het maken van sociaal betrokken documentaires over thema’s die spelen in het Zuid- en Midden-Amerikaanse politieke klimaat. Hun laatste werk, Santo Fraude (Holy Fraud), schetst een schrijnend portret van de grootschalige fraude en manipulaties door de Costa Ricaanse overheid, waarmee de burgers werden geconfronteerd tijdens een referendum over het aangaan van een ingrijpend vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten. (CAFTA). Des te schrijnender, omdat Costa Rica lang bekend stond om zijn sterk verankerde democratische tradities en politieke stabiliteit, iets dat uniek is voor dit deel van de wereld. Op gedreven wijze ontmaskeren de documentairemakers de schuldigen: onder de vlag van het neo-liberalisme opererende corrupte politici en Amerikaanse multinationals. En dit alles met de zegen van de Costa Ricaanse katholieke kerk. Een bewogen verslag van wat er achter de schermen gebeurde.

Live donderdag 16 dec. 20.45 uur: Il Faut Manger

Electro-acoustisch trio. Typisch voor Il Fault Manger zijn de intense live improvisaties, waarin het plezier om te spelen centraal staat. Delicate soundscapes worden afgewisseld met ‘live signal-processing’. Il Faut Manger bestaat uit: Patrick Bossink, Aleksandra Popovska & Sjoerd Leijten.