Raphaël Hermans
Expositie 21 mei in het oude postkantoor
Kerkbrink 16, Hilversum

zaterdag 12:00 tot 17:00
vrij toegankelijk

Kunst als stille muziek Dubbeltalent Raphaël Hermans (1974) koos al op jonge leeftijd voor de beeldende kunst. Zijn tweede passie is de muziek. Nooit werkt hij in zijn atelier zonder. Als bassist herkent en gebruikt hij de structuur die muziek aan zijn werk geeft.

In zijn ontwikkeling als beeldend kunstenaar is een geleidelijke overgang te zien van figuratief naar meer abstract werk. Muziek mag dan aan de oorsprong van zijn werk staan, Raphaëls krachtige composities zelf worden steeds eenvoudiger en stiller. Binnen deze stilte leidt nog weinig af van de heldere grondtoon die zijn schilderijen, collages en beelden zo aantrekkelijk maakt.

Constante factoren in het steeds veranderende oeuvre lijken de ogenschijnlijk tegengestelde thema's: spanning, harmonie en geborgenheid. Andere trefwoorden zijn compact, speels, gelaagd, doorleefd en kracht.

Of het nu gaat om schilderijen, collages of beelden, in Raphaëls kunst worden bondige composities verrijkt met kleuren die niet hoeven schreeuwen om opgemerkt te worden. Op geheel eigen wijze weet de kunstenaar zijn inspiratie voelbaar te maken.

Zijn kunst lijkt op stille muziek die ons als vanzelfsprekend uitnodigt zelf ook op zoek te gaan naar die muzikale grondtoon.

Het werk van Raphaël Hermans is internationaal vertegenwoordigd in vele particuliere - en bedrijfscollecties.