gk

Hersenonderzoek
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zowel luisteren naar klassieke muziek als sporten goed is voor de conditie van het brein. Beide is helemaal goed, hoe meer verschillende prikkels de hersenen krijgen, hoe beter het is. Het festival wordt, voorafgaand aan het zaterdagavondconcert, op verrassende wijze geopend door prof. dr. Erik Scherder, Hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU in Amsterdam. Hij doet zelf onderzoek naar de invloed van muziek en sport op de hersenen en zal op een luchtige en beeldende manier kort iets vertellen over het uitdagen van je eigen brein. Gooisch Klassiek is benieuwd wat er gebeurt als je het luisteren en sporten tegelijkertijd doet. Het festival neemt de proef op de som en biedt daarom dit jaar een sportief programma aan.

Festival Gooisch Klassiek
Za 3 nov Matangi Quartet & DJ Kypski
Za 10 nov Kinderworkshop ‘Body percussie’
Kaartverkoop en informatie: www.gooischklassiek.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

Muziek en sport goed voor het brein

HILVERSUM - Zaterdag 3 november gaat de vierde editie van Festival Gooisch Klassiek van start.

Het Matangi Quartet & DJ Kypski bijten zaterdagavond 3 november het spits af met hun wervelende programma Electromantique. In kunsthal Het Oude Postkantoor in Hilversum, de artistieke thuisbasis van de kunstenaars van Stichting Magdalena, begint het viertal voorzichtig met een paar klassieke pareltjes maar al snel gaan ze los met DJ Kypski. Onlangs waren zij nog op tv te zien bij de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Gala van de Nederlandse Film. Aan het eind van de avond verzorgen instructeurs van HealthCity het sportieve gedeelte. “Trek hoe dan ook makkelijke, sportieve kleding aan en laat je hoge hakken deze maal thuis. Zelfs sportschoenen vallen voor één keer binnen de dresscode.“

 

Kinderworkshop
Voor kinderen van 6 t/m12 jaar wordt er, in samenwerking met het Muziekcentrum van de Omroep, op zaterdagmiddag 10 november een gratis toegankelijke workshop georganiseerd die wordt afgesloten met een voorstelling voor ouders, verzorgers en/of familie. De kids zullen niet alleen hun stem maar ook de handen en voeten inzetten.