GLU2012

Unieke locatie
Naast het bekijken van het werk van de Vormstrevers, biedt de expositie de mogelijkheid om het voormalige postkantoor van binnen te zien. Een bijzonder gebouw, dat in 1938 werd ontworpen door F.E. Rontgen in opdracht van de Rijksgebouwendienst. De bijzondere muurschildering in de hal is uitgevoerd door Charles Roelofsz. In 1943 werd het gebouw als postkantoor in gebruik genomen en in 2010 werd het gesloten. Het postkantoor wordt sindsdien beheerd en verhuurd door de Stichting Magdalena die een brug slaat tussen kunst en maatschappij.

Op de hoogte blijven?
De vormstrevers zijn ook te vinden op www.vormstrevers.nl, Facebook en Twitter
.

 

 

 

 

 

Vormstrevers presenteren grafisch werk in Hilversum

Eind juni 2012 zet het voormalige hoofdpostkantoor in het centrum van Hilversum de deuren open voor een expositie van het grafische werk van de Vormstrevers, een groep van 15 eigentijdse vormgevers.
U kunt vrij binnenlopen om te genieten van bijzonder en uiteenlopend grafisch design.

Datum en tijd:  zaterdag 30 juni tussen 10:00 en 17:00 uur
Locatie:               het voormalige hoofdpostkantoor, Kerkbrink 16, 1211 BX  Hilversum

Vormstrevers
Na een intensieve opleiding van drie jaar presenteren 15 ambitieuze vormgevers onder de naam Vormstrevers zich aan het publiek en de markt met voorbeelden van grafisch design. Van citymarketingbranding en huisstijlen tot verpakkingen, posters, schilder- en tekenwerk, fotografie, kranten en tijdschriften. Ook het meer vrije, autonome werk is aanwezig in de vorm van diverse objecten.

Art & Design College
De 15 grafisch ontwerpers zijn afgestudeerd aan het Art & Design College, onderdeel van het Grafisch Lyceum Utrecht. De driejarige opleiding grafisch vormgeven biedt studenten uit heel Nederland een creatieve vakopleiding op hoog niveau.

Verdiepen en fijnslijpen
De vers afgestudeerde vormgevers laten op 29 en 30 juni zien wat ze in huis hebben. Zij laten u graag genieten van de resultaten van drie jaar verdiepen en fijnslijpen en zullen zelf aanwezig zijn om een toelichting te geven op hun werk.