dgo

De Grote Opening 12tot24.

Vrijdag 31 januari 2014 opent het werkstation 12tot24 haar deuren. Dit voormalig belastingkantoor welk de NS stationshal volledig omvat is tijdelijk omgevormd tot een creatieve broedplaats en werkruimte voor de kunst, design en de media sector.

Programma:

14:00 – 16:30  Open huis van het werkstation 12tot24. Alle werkruimten, studio’s en ateliers staan open voor het publiek.

16:30 Opening van de video art tentoonstelling ‘REMAKE’. Studenten van de HKU, Kunst en Mediatechnologie, AVM experimenteel exposeren hun werk.

17:00  Onthulling van Tamar Frank ’s lichtinstallatie in de stationstoren door wethouder Jan Rensen. Jan van Belkum, architect van de stations/kantoorcombinatie en lichtkunstpionier Joost van Santen, maker van o.m. de Gouden Naald in de toren zullen als speciale gasten aanwezig.

Kunstenaar Tamar Frank schildert met licht. Zij gaat in haar werk altijd uit van een specifieke architectuur en de directe omgeving. De toren was oorspronkelijk ontworpen als een verwijzing naar een zendmast, met een uit het dak oprijzende ‘gouden naald’, die in de zon een natuurlijk lichtspel op de omgeving weerkaatst. Tamar maakt hem ‘s nachts zichtbaar in tijdsintervallen van anderhalf à twee uur met een beweging van licht in de cadans van het aankomend en vertrekkend treinverkeer op het benedenliggend station.

Spelen in het Arcadecafé met originele vintage videospelkasten.

Tot 00:30 Diverse dj’s, muzikanten en performance-artists.

De tentoonstelling ‘REMAKE’ is ook zaterdag 1 februari open tussen 17:00 en 22:00.

Adres: 12tot24, Stationsplein 12, 1211EX Hilversum (ingang rechts naast de stationsentree) Vrij entree.

dw